„Дунав“ завърши 1:1 като гост на „Локомотив“ /Пд/ в първия си мач от плейофите на Първа лига. Точката не върши кой знае каква работа на русенския отбор, но със сигурност ще подейства живително в психологически план. На 5 април дунавци ще бъдат домакини на „Септември“ в двубой, който така и не се знае къде ще се проведе заради проблемите с осветлението на Градския стадион в Руде.
„Дунав“ изигра на „Лаута“ много слабо първо полувреме. Тимът лесно губеше топката, трудно връзваше два паса и се остави да бъде притиснат от пресата на домакините. Логично дойде и голът на Ален Ожболт, който се възползва от едно меле и с отмерен шут по диагонала прати топката в долния десен ъгъл. - 0:1. Силите изглеждаха неравностойни и бе като че ли въпрос на време Макенджиев да извади за втори път топката от мрежата.
Но футболът е чудат спорт - „Дунав“ изравни в добавеното време на първото полувреме при първата си опасна атака. Румънецът Драгош Фиртулеску копна технично топката към Исмаил Иса и таранът вкара много красив гол с глава и след удар с летящ плонж.
Русенският отбор изглеждаше преобразен и много по-сигурен след почивката. Отговори на домакинската преса, държа се като равен с равен, създаде и две хубави положения. При едното Фиртулеску затрудни вратаря Пиргов с майсторско изпълнение на фаул.
Към края отборът на „Локомотив“ понатисна стихийно, но русенската отбрана издържа. 
От трибуните пък се понесоха възгласи „Оставка, оставка“, по адрес на босненския треньор на пловдивчани Бруно Акрапович. 
„Дунав“: Макенджиев, Инкоом, М. Ковачев, Исаевски, Мунин, Патев, Фиртулеску, Попадийн, Иса, Димов, Васев / Св. Ковачев, Ахмедов, Станоев/.