Бързо, без проблеми и без дебати представителите на политическите партии и коалиции се разбраха кой да заеме ръководните постове в Районната избирателна комисия /РИК/ за предстоящите избори за Европейски парламент. На вчерашните консултации за състава на комисията, ръководени от зам.областния управител Валентин Колев, стана ясно, че РИК ще бъде от 15 члена. Политическите сили се договориха от раз за председателското място, секретарското и двете зам.председателски места.
Комисията отново ще бъде оглавена от Мирослава Маркова, която заемаше този пост на парламентарните и на президентските избори. Тя е юрист и е шеф на общинския отдел "Общинска собственост". Без спорове премина и договорката за секретарското място, което е за Десислава Дивчева от БСП. За него претенции имаха и от ДПС, но бяха склонни да получат и зам.председателското място. За този пост амбиции имаха от "Обединени патриоти". Желанието на двете партии беше уважено, като двете зам.председателски позиции ще заемат Зюмрюд Абазова от ДПС и Александър Корфонозов от Патриотите. 
Съгласно схемата в 15-членната комисия ГЕРБ ще има петима представители, БСП ще има четирима, "Обединени патриоти" двама, а ДПС, Воля, Реформаторски блок и "България без цензура" по един. Протоколът от консултациите беше изпратен в ЦИК, където ще бъде взето окончателното решение, а комисията трябва да бъде назначена до 4 април.