Русенският спектакъл "Сблъсък" е селектиран за 30-ото издание на националния фестивал на малките театрални форми във Враца. Освен русенската продукция с участието на Татяна Цветкова и Ралица Константинова на феста ще бъдат показани също "Лисичета" на Народния театър, "Зимата на нашето недоволство" на Театъра зад канала и други. Русенци ще могат да видят "Сблъсък" на младата българска авторка Магда Борисова на 17 април на Голямата сцена в Доходното здание. 
А театралният април започва с една от новите постановки. На 3 април на Голяма сцена ще се играе "Казимир и Каролине" на австрийския белетрист и драматург Йодьон фон Хорват. В главните роли са гостуващият Любен Кънев, познат от сериала "Под прикритие" и Дайана Михайлова.  
На 4 април друга звезда от "Под прикритие" ще излезе на русенска сцена - това е Михаил Билалов, който си партнира с Йовко Кънев, Петя Венелинова и Кристиана Ценкова във френската комедия "Двама съвсем голи мъже", режисирана от Николай Урумов. 
Ден по-късно русенци имат възможност да гледат отново хитовата постановка "Редки тъпанари" на Теди Москов. Спектакълът направи поредно двумесечно турне, което обра овациите на зрителите в много български градове. В спектакъла участват Явор Бахаров, Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Александър Сано-Среброто, Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров и Петя Венелинова.
Следват два гастрола - на театрите от Габрово и Ямбол. Габровската трупа ще поднесе на русенци "Михал Мишкоед /Зех тъ, Радке, зех тъ!" на 12 април. На 23-и пък гостува трупата от Ямбол с "Юнаци с умни калпаци".