Окръжният съд насрочи за 22 април старта на делото срещу Северин Надеждов Красимиров, който на 6 октомври миналата година зверски уби 30-годишната журналистка от ТВН и административен директор на телевизията Виктория Маринова.
Обвинителният акт бе внесен в съда от Окръжна прокуратура на 19 март с три обвинения - блудство, изнасилване и умишлено убийство по особено жесток и мъчителен начин. Веднага след това обвинението издаде постановление за откарване на Красимиров от ареста в Русе в затвора в Белене до насрочване на делото. 
Още същия ден централизираната съдебна система определи петчленния състав, който ще гледа процеса. В него влизат двама съдебни заседатели, двама окръжни съдии, а за председател е посочен окръжният съдия Юлиян Стаменов. Вчера той определи на 22 април да се проведе разпоредителното заседание, на което ще се разбере дали адвокатът на подсъдимия ще поиска процесът да се води по съкратеното съдебно следствие или с разпит на всички свидетели. 
Обвинението ще поддържа прокурор Кремена Колицова от Окръжна прокуратура. 
В досъдебното производство Красимиров се признава за виновен за извършеното блудство и зверското убийство и дава подробни обяснения, които потвърждават сексуалния му мотив за извършване на престъплението, но първоначално отрича за изнасилване. След направените ДНК експертизи и проведените допълнителни разпити признава още факти, които включват и признание за бруталното изнасилване.
След задържането му и майка му, и хора от двете цигански махали - в Селеметя, където е расъл, и в Тракцията, където живее преди ужасяващото престъпление, заявиха, че той „не бил добре с главата“. Опитът да се тръгне в най-благоприятната за Красимиров посока обаче бе пресечен от комплексна експертиза в психиатрията в ловешкия затвор, която показва, че извергът има лека степен на умствена изостаналост, но е вменяем и може да носи наказателна отговорност. 
По повдигнатите му обвинения законът предвижда най-тежките наказания. Очаква се прокуратурата да поиска доживотен затвор без право на замяна.