Златни медали в отборното и индивидуалното класиране в националното състезание "Най-добър млад керамик" спечелиха възпитаниците на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Пеньо Пенев". Състезанието, което се организира от Министерството на образованието и науката, се проведе в Русе, като в него участваха 4 отбора от страната. Темата беше "Динамика и ритъм". 
Пластичните фигури на русенските ученици впечатлиха журито с преподаватели в Националната художествена академия и изявени скулптори. Първо място и златен медал бе присъден на Ния Фенг от 11 Д клас в русенската гимназия. Отборно екипът на Ния Фенг, Борислава Борисова и Сонер Хакъ също завоюва златен медал. Втори останаха учениците от Нови пазар, трети - от Шумен. 
В гимназията керамика се изучава от 2011 г., когато към състава на гимназията се присъединява керамикът Ясен Тодоров. Негови възпитаници вече за шеста година участват в националното състезание. Директорката на ПГСАГ Камелия Денчева поздрави гимназистите-призьори.