Колекционер на нарушения на Закона за движение по пътищата, който в края на февруари се обърна пиян с колата си в землището на Червена вода, получи присъда и ще бъде без книжка следващите три години.
На 27 февруари по обед Д.Д. отишъл на гости у приятел в Червена вода и се удавил в алкохол. Въпреки това около 18.30 часа решил да се прибере в дома си с колата си "Дачия Логан" и не помогнали нито многократните покани на домакина да остане да нощува, нито молбите да се вразуми. 
15 минути по-късно, на девет километра от селото, Д.Д. изтървал волана, навлязъл в насрещната лента и се преобърнал по таван в нива до пътя. За щастие в участъка нямало друг автомобил и всичко се разминало без пострадали.
Около 19 часа по пътя се появили две коли, чийто шофьори опитали да помогнат на колегата си. След като го извадили през предния ляв прозорец, спасителите установили, че катастрофиралият е много пиян до загуба на самоконтрол. Повиканите пътни полицаи измерили 2.82 промила, съставили му три акта и му издали талон за медицинско изследване, но в болницата Д.Д. отказал да даде кръвна проба. Междувременно справка показала, че Д.Д. има 11 нарушения по пътищата през последнитетри години и по случая било образувано бързо производство.
Притиснат от заплахата за по-тежко наказание, Д.Д се признал за виновен и се споразумял с прокуратурата за една година и три месеца затвор условно с три години и половина изпитателен срок, 700 лева глоба и три години без право да управлява МПС. Присъдата е одобрена от Районния съд и вече е в сила.