Ветовски измамник изпусна кръгла сума, след като използваният от него приносител на престъпно измъкнати пари разбрал, че е въвлечен да помага на аломафията и предал взетите 1672 лева в полицията.
42-годишен мъж от Шумен публикувал обява за търсене на работа и непознат му предложил да отиде в понеделник в Нови пазар и да чака обаждане. Човекът изпълнил заръката и до близкото градче отишъл с автобус. Следобед получил разпореждане по телефона да отиде в центъра и да вземе документи от пенсионерка. Скоро при него дошла жена, която му предала черна найлонова торба, след което непознатият му се обадил веднага да вземе такси и да тръгне за Шумен.
По пътя куриерът получил нови инструкции - да си вземе 10% от парите, които ще намери в пакета във взетата от жената чанта, а останалите да занесе в Русе, където ветовските кланове често получават плячката. Там щели да позвънят допълнително с уточнението къде да остави сумата. Тогава 42-годишният окончателно се уверил, че е бил подмамен да помага на телефонната мафия и предал парите в полицията в Шумен.
Около 20 часа същата вечер 72-годишна жена от Нови пазар се оплакала, че е измамена и обяснила, че дала на непознат 1672 лева в черна найлонова торба. И благодарение на съвестния шуменец нейният случай ще е един от малкото с щастлив край в подобни ситуации.