С прожекцията на френския филм „Наследниците“ и с ученически театрални постановки бе отбелязан празникът на франкофонията, който традиционно се празнува през месец март. В художествената програма, посветена на френския език и култура, активно се включиха ученици от Европейското училище, фирма „Монтюпе“, Русенският университет.  
След кинопразника, който събра доста почитатели на френското кино, СУЕЕ стана домакин на волейболна игра, в която участваха ученици от френските паралелки в училището и играчи от волейболния отбор на Русе „Дунав“. Последва тържество с участието на учениците франкофони от начален, среден и горен курс на Европейското училище. Водещи на програмата бяха Силвестър Андре от „Монтюпе“ и Кристина Петрова от 12 Г клас. Учениците рецитираха френска поезия, а горещи аплодисменти пожънаха представленията на млади талантливи актьори от училището от трите възрастови групи. Те представиха авторските пиеси „Деца и родители“, „Щастието за 10 клас Е?“ и „Принцът и принцесата“. 
Студенти от РУ се вписаха в честванията на франкофонията с поетичен рецитал на тема „Тази любов“, а гимназистите добавиха своя поетичен избор с любими лирични творби на френски поети като Пол Верлен с неговото бележито стихотворение „Il pleut“ и Жак Превер с „Le Cancre“. А любителите на френските шансони се насладиха на песни на известни певци, сред които емблеми като „Andalouse“ на Кенджи Жирак, „Rituel“ на Тиери Симон и „On ecrit sur les murs“ на Kids United New Generation.