Рекордьорът по голове за националния отбор Димитър Бербатов отличи халфа на Барселона Серхио Бускетс, боксовата легенда Мохамед Али и великия певец Франк Синатра като свои любимци, поради факта, че също като него притежават хладнокръвие и самоувереност в своите изяви.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед даде интервю за клубното списание на “червените дяволи”, в което бе помолен да назове един футболист, един спортист и една личност извън спорта, които притежават харизмата и спокойствието, с което той се отличаваше на терена дълги години. “За мен винаги е било важно да остана спокоен с топката в крака. Точно такъв тип играчи харесвам – например Серхио Бускетс. Той може да чете играта по-добре от всеки. Винаги е три хода пред съперниците си и три пред съотборниците си. Може би не е чак като Меси, но е близо до него. Невероятен е, винаги е на правилното място. Никога не се притеснява, когато го притиснат съперниковите играчи. Знам, че в Барселона го наричат “октопода”. Истинско удоволствие е да го наблюдаваш в действие”, коментира Бербатов.

“Вкъщи имам страхотна колекция от снимки и цитати на Мохамед Али. Харесвам го, защото винаги е подплатявал думите си с действия. Дори когато е губил, го е приемал с грация и е признавал, че е правил грешки. Начинът, по който говори, нещата, които казва – това е чисто забавление, но след това винаги потвърждава тези неща на ринга. Понякога гледам някои от мачовете му, например онзи срещу Форман. Той имаше стратегия, да се защитава на въжетата в първите осем рунда, да поема ударите като боксова круша, но да се придържа към плана си. Вижда се как Форман постепенно се уморява и накрая с три плавни движения, с неподражаем стил, Али го сваля на земята. Така правеше той нещата. Така трябва да се правят”, продължи голмайсторът на Висшата лига от сезон 2010/11.

“Извън футбола харесвам Франк Синатра. Причините са очевидни. Синатра е толкова самоуверен. Когато се качва на сцената с пурата в уста, с уискито в ръка, всеки път облечен в костюм – пиенето, старата школа, той просто притежава една аура. Той просто излъчва увереност и хладнокръвие. Страхотен е”, допълни Бербатов.