Мачът на "Дунав" срещу "Септември", който трябва да се играе на 8 април в Русе от 20 часа, почти сигурно ще бъде преместен в друг град. Както писа "Утро", този двубой би се състоял на Градския стадион, ако съоръжението разполага с електрическо осветление. Такова обаче липсва заради изгорялото още на 6 декември табло за електрозахранване, грижа по ремонта на което има фирма "Тарктур". Само че от фирмата няма никакъв знак, че таблото ще бъде готово.
По тази причина президентът на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов изпратил писмо до "Спортни имоти", в което обърнал внимание за опасността, че "Дунав" може да не домакинства в Русе, научи "Утро". В същото време клубният шеф разпоредил на администратора Огнян Цветанов да проучи вариантите срещата да се играе в Разград или Велико Търново. Разбира се, ако някой от тези градове приюти "Дунав" на добра воля, русенският клуб ще трябва да плати съответния наем. 
В близките дни ще стане ясно дали разградчани или великотърновци ще се отзоват на молбата. Ако откажат, остава трета възможност мачът да се играе на стадиона в Горна Оряховица.
А "Утро" ще попита за пореден път - кога ще има движение по започналата прокурорска проверка за качеството по изпълнение на ремонтите на Градския стадион? Кой ще носи отговорност, че теренът неизменно предизвиква оплаквания от гостуващите отбори, отделно за него се трепери при всеки по-силен дъжд, както и за бързо-бързо авариралото осветление? Зададеният проект ли е в основата на батака, или калпавата работа на наетата фирма?
Все пак става дума за 1 милион лева държавни пари.