Руслан Иванов е търговец ключови клиенти в „Ауто Бавария“ за Североизточна България - компанията която днес отваря представителство в Русе за продажба на нови и употребявани модели БМВ и МИНИ. Във фирмата е от 5 години, като преди това натрупва солиден 12-годишен опит в продажбите на автомобили.

-Г-н Иванов, днес се открива официалното представителство на "Ауто Бавария" в "Бизнес Парк Русе", но фирмата има присъствие в града от години. Означава ли това надграждане повишено доверие в потенциала на Русе?
- Разбира се. Всяка инвестиция, която се прави, е съобразена с желанията и нуждите на клиентите ни и с поставените цели от наша страна. Главната цел на "Ауто Бавария" е да задоволи нуждите на клиентите си, така че вървим заедно в една посока и 
това беше най-логичното продължение, утвърждаващо присъствието ни в града
Интересът към марката расте, клиентите ни се увеличават всяка година и ние се стремим да отговорим подобаващо и на най-взискателните, като направим процеса по закупуване на автомобил възможно най-приятен и вълнуващ. Комфортната атмосфера е началото. В новия автосалон клиентите могат да разгледат наличните автомобили в приятна обстановка, да ги тестват и всеки потенциален наш клиент да изпита радостта от шофирането, така както я изпитват всички настоящи клиенти, доверили се на марката БМВ.
- Какъв периметър ще покрива представителството, ще бъдете ли активни и в съседните области? 
- Да, ще продължим тази активност, както е било и до момента. Амбицията на "Ауто Бавария" е чрез автосалона ни в града да затвърдим присъствието си и да сме в услуга на всички настоящи и потенциални клиенти, било то в Русенска или съседните области, спестявайки им време, средства и предоставяйки им комплексни решения за покупка на автомобил БМВ или МИНИ.
- Каква е популярността на БМВ в Русе? Как стои марката спрямо другите играчи в премиум сегмента?
- БМВ е марка с традиции в България и Русе не прави изключение. С всяка година броят на клиентите, доверили се на БМВ, се увеличава и това лесно може да се забележи  и без данни от официална статистика, а просто като се загледаме в автомобилите, движещи се в града ни. Конкуренцията в премиум сегмента е сериозна, но въпреки това 
клиентите оценяват преимуществата на БМВ и марката се радва на добър пазарен дял
Мисля, че след днес ще започнете да срещате все повече автомобили БМВ и МИНИ по улиците на Русе.   
- Използвахте рекламния слоган на БМВ "Радостта от шофирането", какви са купувачите, които изпитват тази радост?
- "Радостта от шофирането" е ангажиращ слоган. БМВ го използват с гордост и стои зад него с отговорност, защото това е всеобщото мнение на всеки, докоснал се до марката. Съвсем логичен е и стремежът на всеки човек да изпита тази радост от шофирането, затова и не мога да посоча точно определени професии, възраст или социални групи, които да описват нашите клиенти. 
Всеки, който се е убедил в качествата на автомобилите от марката и е изпитал удоволствието от шофирането им, е наш настоящ или бъдещ клиент
"Ауто Бавария" се стреми да отговори на желанията и възможностите на всеки желаещ да се присъедини към семейството на БМВ, като предлагаме не само нови, а и сертифицирани употребявани автомобили. Предлагаме и изкупуване на старите автомобили при заявено желание за покупка. Клиентите могат да се възползват от атрактивни условия за изплащане, така че покупката на автомобил БМВ става все по-достъпна и все по-възможна за доста широк кръг от хора независимо от социалното им положение.
- Сертифицираните употребявани автомобили предизвикват голям интерес на българския пазар, кажете няколко думи за тях.
- Тези употребявани автомобили притежават сертификат "BMW Premium Selection". Качеството е приоритет за нас и затова единствено автомобили, отговарящи на всички строго определени стандарти, получават такъв сертификат. Когато търсите употребявано БМВ, програмата "BMW Premium Selection" е правилният избор. Това е така, защото автомобилът вече е преминал през прецизна проверка - обстоен технически и оптичен преглед. Преминавайки технически преглед, при необходимост се извършва  и  техническо обслужване, което гарантира безпроблемна експлоатация.
За да убедим клиентите, че купувайки сертифициран употребяван БМВ, получават автомобил в перфектно техническо състояние, тези автомобили притежават и 24-месечна гаранция без ограничение на пробега за всички механични и електронни части. 
Когато закупувате употребяван автомобил, искате да знаете всичко: предишни собственици, посещения в сервиз, инциденти и ремонти. Затова всяко употребявано БМВ има пълна и доказана сервизна история, която се предоставя от дилърството.
Употребяваните автомобили със сертификат "BMW Premium Selection" реално са неразличими от новите автомобили в техническо отношение
Всички употребявани сертифицирани автомобили се предлагат и с опция за финансиране и лизинг. За тях също, както и за новите, има преференциални атрактивни лизингови и финансови оферти.
- Какви услуги ще предложи на клиентите си представителството на "Ауто Бавария"?
- Услугите на представителството на "Ауто Бавария" в Русе са главно свързани с покупката на автомобил, било то нов или сертифициран употребяван. Ще се стремим да поддържаме разнообразни налични автомобили БМВ и МИНИ в автосалона ни с възможност за тестово шофиране. Предоставяме атрактивни условия за изплащане на тези автомобили, възможност за изкупуване на стария автомобил на клиента веднага, проучване, намиране и доставка на употребявани автомобили от БМВ представителства в чужбина по заявка на клиента и др. Стремежът ни е да задоволим високите клиентски изисквания и да доставим радост не само от шофирането, а по целия път - от решението за закупуване на автомобил, до момента на връчване на ключовете.
- Могат ли клиентите да разчитат на специални финансови и застрахователни услуги?
- Финансовите услуги са ключът към успеха в днешния мобилен свят. "Ауто Бавария" е компетентният партньор за индивидуални финансови решения и инвестиционно планиране. Идеалният партньор за частни и корпоративни клиенти. БМВ Финансови услуги предлага портфолио, което дава експертна информация относно финансирането и лизинга, застраховането, оценката на автомобила. Клиентът има избор на финансова институция, която да му стане партньор, а ние от своя страна се ангажираме да договорим най-изгодните условия на финансиране с тази институция, винаги в полза на клиентите ни.
- Кажете нещо повече за следпродажбеното обслужване.
- Всеки нов и употребяван автомобил БМВ и МИНИ се предлага с гаранция. Сервизните центрове на "Ауто Бавария" са в София, но 
гаранционното и извънгаранционно обслужване може да бъде извършено във всеки един оторизиран БМВ сервиз в страната и чужбина
като изборът е изцяло в ръцете на клиента. Ако клиентът предпочита да посети наш сервизен център, може да разчита на пълната гама сервизни услуги. Ние осигуряваме първокласно обслужване, което предлага най-добрата грижа за автомобила, за да могат клиентите ни да усетят напълно радостта от шофирането. А за нашите лоялни клиенти има и допълнителни преференции.
- Стана дума за обратното изкупуване на автомобили, какъв е механизмът за това?
- Целта на "Ауто Бавария" е да улесни в най-голяма степен всеки, който е решил да ни се довери при покупка на автомобил. Много често важно условие преди покупка на нов автомобил е продажбата на стария. За да могат клиентите ни максимално бързо да подкарат новия си автомобил БМВ, ние им предлагаме да спестят време и излишни нерви в публикуване на обяви, досадни разговори и преговори. 
Можем веднага да изкупим техния употребяван автомобил независимо от неговата марка и модел
Клиентите ще получат оценка от нашите експерти след предварителен оглед и ще си осигурят изгодна цена, съобразена с пазарната такава, както и със състоянието на автомобила им. Чрез услугата, те ще могат да покрият първоначалните плащания или да приспаднат получената стойност от тази на следващия мечтан автомобил. 
- Разкажете повече за програмата за лоялни клиенти.
- Всеки наш клиент с история има право на преференциална услуга и/или отстъпка от стандартната цена на даден продукт в автосалона и сервизите на "Ауто Бавария". Размерът на отстъпката и видът на преференциалните услуги се определят от историята на клиента в "Ауто Бавария" и се идентифицират с карта за лоялни клиенти. Картата получават всички клиенти, регистрирани за програмата, закупили нов или употребяван автомобил от "Ауто Бавария" в предходните 5 години, както и всички клиенти, заплатили фактури в сервизите на "Ауто Бавария" на обща стойност над 10 000 лева без ДДС за период от една година.