Снимки на мъж, който необезпокояван краде плочките, с които в момента се подменят старите настилки по тротоара на улица „Борисова“, набраха голяма популярност във фейсбук. Те показват работник на средна възраст, който най-невъзмутимо, и то посред бял ден, прибира масивните плочки в багажника на колата си. От снимката се вижда, че човекът е облечен с работно яке и товари строителните материали в сивата си кола, която е паркирана на пътното платно между тротоара и оградните пана. 
От управата на фирмата, която е ангажирана с ремонта на тротоарите по „Борисова“ - шуменската „Автомагистрали Черно море“, част от обединение „Сексагинта Приста“, казаха, че не са получавали информация за кражба на плочки и предполагат, че не е техен работник, а по-скоро гражданин или работник от друга фирма. 
От общината неведнъж са призовавали гражданите да сигнализират при най-малкото съмнение за злоупотреби при ремонтите. В случая дори не става въпрос за сериозни материални щети, тъй като са взети малко плочки, а за морал.