Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров“ бе домакин на регионалния кръг от състезанието за най-добри млади инсталатори. Другите два града, където се провеждат регионални състезания, са София и Ямбол. 
Три отбора от ученици в 11 и 12 клас в русенското средно училище и два от професионалната гимназия по електротехника и електроника „Михайло Ломоносов“ в Горна Оряховица участваха в русенското състезание. Младите техници показаха умения да изработват сложна фигура от медни и полипропиленови тръби. Учениците и ръководителите, подготвили екипите, получиха вчера флашпамет и грамоти, които им връчи директорът на училището-домакин инж.Венцислав Василев. 
Резултатите, които постигнаха петте отбора на гимназистите в Русе, заминават за София. Там ще бъдат обработени заедно с резултатите от състезанията в другите два града, накрая комисия ще излъчи шестте  отбора, които ще участват във финалния кръг на националния конкурс. Домакин и на финалния етап ще бъде отново русенската ПГПТ „Атанас Буров“. Състезанието, което ще излъчи националните победители, ще се проведе от 17 до 20 април.