Интригуваща програма изкушава ценителите, които тази вечер ще бъдат в Голямата зала на Доходното здание за концерта на камерния ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров. Дори само солистите на "Солистите" са вече достатъчна причина публиката да се чувства привилегирована - в елитната компания са  виртуозният цигулар Минчо Минчев и неговият талантлив син Николай Минчев, също цигулар, който свири в Германия, акордеонистът със световна слава Красимир Щерев и именитият китарист Георги Василев. 
Програмата обхваща три века - с концерта на Бах от 1720 г., със Струнния квартет на Григ от края на 19 век и с концерта за акордеон, китара и струнен оркестър на Астор Пиацола и Фантазия кончертанте на британеца Майкъл Типет, каза вчера маестро Джуров. Според него публиката ще може да съпостави контрастните съвременни композитори Типет и Пиацола - единият е естет и аристократ, а другият е символ на танца, превърнат в музика и молитва. 
ММД среща за първи път Красимир Щерев с Минчо Минчев.
От малък съм се възхищавал от него, призна акордеонистът.
Проф.Минчев, Щерев и Василев започват и своите майсторски класове по цигулка, акордеон и китара. Познавам утвърдени професионалисти, за които мастеркласовете на русенския фестивал са се оказали решаващи в кариерата, каза Георги Василев, който за първи път свири на Мартенските.