Евентуалните нови собственици на ФК "Дунав" дойдоха вчера на базата в "Здравец" за следобедната тренировка на отбора, видя "Утро". Чужденците гледаха да не се набиват твърде на очи и си тръгнаха дискретно. Впоследствие стана ясно, че фирмата им е регистрирана в Дубай и чрез нея притежават втородивизионния френски клуб "Клермон Фут" от Клермон Феран. Фирмата се занимава със спортен мениджмънт, нейни клиенти са 170 футболисти от цял свят. Съдружниците са трима - турците Бюлент Тулум и Ахмед Ахмед и германски гражданин. По-рано през деня тримата са имали среща с кмета Пламен Стоилов, от когото са получили уверения за пълно съдействие, ако инвестират във ФК "Дунав".
Преди тренировката потенциалните купувачи на клуба влезли в съблекалнята и поговорили с играчите. В непринуден разговор поискали да узнаят дори кои от играчите са с изтичащи договори.    
По неофициална информация Бюлент Тулум е човек с авторитет във футбола, тъй като е работил 12 години на висока позиция във ФИФА, когато президент на Световната федерация бе швейцарецът Сеп Блатер. Ахмед Ахмед пък има зад гърба си служба в турския гранд "Галатасарай".
Една от пожелателните претенции на бъдещите купувачи била "Дунав" да опази мястото си в Първа лига. Те декларирали, че ако сделката стане факт, ще запазят административния клубен екип. Проявили жив интерес към състоянието на базата, питали каква е зрителската посещаемост по време на домакинските мачове. 
По информация на "Утро" преговорите ще продължат и днес. При положителна развръзка, шансовете за каквато изглеждали обещаващи, договорът ще бъде подписан утре. Това ще означава, че купувачите ще станат мажоритарни собственици на ФК "Дунав" с дялово участие от около 67 процента. Другата част ще принадлежи на клубния президент д-р Симеон Симеонов.