Ами сега?!
Така възкликнаха феновете на "Дунав", след като научиха, че БФС насрочи за 20 часа на 8 април първия домакински мач от плейофите на "Дунав" срещу "Септември" /София/. Във футболната централа може и да са забравили, а не са и длъжни да помнят, но среща в Русе по това време и към този момент няма как да има. Причината е, че липсват обнадеждаващи новини за напредък по ремонта на изгорялото електрическо табло по захранване на осветлението. Не се знае дали въобще върви някакъв ремонт.
Преди последния мач от редовния сезон "Утро" попита служител на "Спортни имоти" дали има някакви знаци, че фирма "Тарктур" - изпълнител по изграждане на терена и осветлението - се е заело с поправка на таблото по силата на гаранцията в договора. Отговорът беше повдигане на рамене. 
Иска ни се, но някак не ни си вярва, че таблото ще бъде готово за толкова кратък срок, особено като си припомним, че то гръмна на 6 декември след мача със "Славия". Колко време мина оттогава, че сега трябва да се уповаваме как всичко ще е окей за малко повече от две седмици!
Неприятното в случая, че и другите три табла също дадоха по-рано сигнали за някаква неизправност. Остава и те да гръмнат и съвсем да я вапцаме. 
Какво следва? Глоба от БФС, пак мачове в Разград или нов компромис с местене на двубоя по светло?
"Мач по пладне вече няма как да има. Свърши се! Каквото можах, направих до края на редовния сезон. Картинката сега е следната - ако седмица преди мача със "Септември" на стадиона няма осветление, "Дунав" е длъжен да заяви пред БФС домакинство на неутрален терен", коментира пред "Утро" председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. 
Иначе дунавци ще стартират в плейофите с гостуване на "Локомотив" /Пловдив/. Мачът ще се играе на 5 април от 20 часа.