Сериозни инвеститори от чужбина се интересуват при какви условия могат да станат собственици на ФК "Дунав". Тази упорита мълва пълзи в Русе повече от десетина дни.
"Утро" се опита да разбере нещо повече с въпрос към клубния администратор Огнян Цветанов.
"Има запитвания, но на този етап няма нищо конкретно. Повече няма какво да кажа", заяви Цветанов.
Според наши източници става дума за катарци, които искали да притежават футболен отбор в България. Те обаче изчаквали развитието на първенството, като държали да влагат средства в тим от елитната дивизия. 
Ще почакаме и ще видим има ли истина в тази мълва и доколко сериозни са въпросните "запитвания". Дано наистина да е начало на нещо солидно и трайно. 
Ако обсъжданото в спортните среди евентуално влизане на катарски милионери в клуба се осъществи, "Дунав" ще е първият български клуб, финансиран основно от чужденци.
По-рано се говореше, че руският гигант "Газпром" има интерес към "Левски", но до договор не се стигна. Един от сегашните спонсори на столичани са австрийците от "Щрабаг".
Във футболните кулоари се говори, че "Верея" пък се ползва от рамото на руснаци. Те обаче така и не излязоха на светло.
Най-странната случка с чужденци в нашия футбол датира отпреди десетина години, когато някакви италианци се навиха уж да направят "Ботев" /Пловдив/ велик отбор. Доведоха си треньора Енрико Пичони и двайсетина италианчета, но всичко се разсъхна набързо.