Един сребърен и два бронзови медала спечелиха възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм на регионалния кръг на националното състезание по професии, който се проведе във Велико Търново. Младите русенци се конкурираха с още 13 отбора от цяла Северна България за титлите на най-добрите при младите хлебар-сладкари, готвачи, сервитьори и бармани. 
Бронзов медал спечели Елизабет Иванова от 12 клас, която впечатли журито не само със своята италианска фокача, а най-вече с десерта "Черна гора", който тя изпълни с екопослание: с канелон от шоколад, наподобяващ паднало дърво, върху което малки зелени листенца символизират силата на природата. 
Още един бронзов медал бе присъден на бъдещия готвач от Русе Добростин Стефанов от 11 клас. Журито оцени неговото предястие от бутертесто и основното от свинско филе, в което младият кулинар вложи множество компоненти и различни видове техники. 
Особено сме радостни, че след доста голяма пауза отново пробихме в категорията на барманите, каза директорката на гимназията Ренета Вълева. Цанислав Ангелов от 12 клас се е справил отлично и с класическия алкохолен коктейл, жонглирайки с шейкъра, и с безалкохолната напитка, която приготвил със съставки от прочутата "черна кутия". Той печели сребърен медал. 
Добро класиране отбелязва и Любомира Любенова от 11 клас, която заема седмо място при младите сервитьори. 
Много се радваме и за нашите успешни ученици, и за техните преподаватели, които са толкова млади, че на състезанието често ги бъркаха с гимназисти, каза Вълева. И благодари на Иван Бонев, Йордан Адолфов /също завършили ПГТ/, Християна Иванова и Красимира Стойкова. Медалистите ще се състезават и за националните титли в Пловдив от 18 до 20 април.