Децата от втора група "Мечо Пух" в русенската детска градина "Детелина" вчера получиха грамота за своята доброта и съпричастие. Отличието е изпратено за тях от организаторите на кампанията "Предай нататък за Мими" от Българската федерация по борба и вестник "Утро". Става дума за акцията по събиране и предаване на капачки за рециклиране, като с получените пари ще бъде купена специализирана количка за малката Мария Василева, която страда от церебрална парализа. 
Малките русенчета за втори път предадоха на редакцията на "Утро" огромно количество разноцветни капачки, които са събирали грижливо за непознатото болно момиченце. В нашата група всяка сутрин започваме деня със стихче за добротата, а децата много добре знаят цената на приятелството, каза учителката Диана Петева. 
Малките момичета и момчета изпяха няколко от своите любими песнички и изпратиха с целувки екипа на "Утро", който връчи грамотата на директорката Елена Славчева. 
Междувременно получихме капачки от болница "Медика", от учениците от 11 клас на училище "Св.св.Кирил и Методий" в Две могили, от Спортното училище, фирма "Фристайл" и много граждани. Само преди 2 дни учениците от "Васил Априлов" предоставиха 20 пълни с капачки туби. 
Кампанията "Предай нататък за Мими" продължава.