Катрин Тасева завоюва златен медал във финала на лента на турнира Гран При по художествена гимнастика в украинската столица Киев. Родната грация направи страхотно състезание и завършва с пълен комплект медали, след като снощи взе сребро в многобоя, а днес и бронз във финала на обръч.

Българската гимнастичка игра с последен стартов номер на лента и след силно съчетание получи оценка от 18.250 точки. След нея останаха представителките на домакините Ева Мелешчук с 18.200 и Влада Николченко със 17.700 точки.

На обръч Тасева се класира на трето място с 19.850 точки. Първа е Николченко с 20.900 точки, а сребърното отличие взе рускинята Екатерина Селезньова с 20.750.

На топка Тасева направи две изпускания и със 17.700 точки остана на седмо място, а на бухалки също допусна грешка и е пета с 19.300 точки. Шампионка на топка е Екатерина Селезньова с 21.050 точки, а на бухалки златото взе Саломе Пажава от Грузия с 19.700 точки.

Така равносметката за България на двата турнира в Киев е осем медала – пълен комплект за Катрин Тасева в Гран При и пет бронзови отличия на съпътстващия турнир “Дерюгина къп” за девойки, жени и ансамбъл девойки.

Трето място зае Ева Брезалиева в многобоя при девойките и на финала на лента, трето място за Вая Драганова на бухалки при жените, трето място отборно девойки и трето място ансамбъл девойки на финала с пет обръча.