Паднало вероятно по време на бурята на 23 февруари грамадно дърво е препречило алеята на самия вход в лесопарка Липник. Навътре в парка и на много други места има рухнали стволове, някои от тях очевидно са от доста време, тъй като са обрасли с мъх и са затрупани с шума. Наскоро прекършено дърво е паднало и върху едно от стълбищата нагоре през гората. Изкуственото езерце с мостчето и беседката пък представляваха тъжна гледка - водата е блатясала и едва си пробива път през опадалите листа и нечистотиите.  
В отминалия топъл пролетен уикенд доста русенци бяха избрали да си направят разходка сред природата и да се полюбуват на нацъфтелите теменужки и синчец на Текето. Немалко от тях обаче не очакваха, че вървят по непочистени пътеки и че на всяка крачка ще се натъкват на купища боклуци, оставени от миналогодишни "любители" на природата.    
То бива дива природа, ама това тука не е просто дива природа, а занемарен парк, гневеше се баща на малко момиченце, което бе довел да се порадва на дивите патици в езерото, по което скоро трябва да се появят и водните лилии.