Само допреди седмица "Лудогорец" изглеждаше като свършен откъм потенциал отбор със застаряващи играчи, а в неделя вечерта изнесе лекция на "Левски". Футболисти като Вандерсон, Дяков и Марселиньо, за които казваха, че минали зенита си, хвърчаха, надбягаха, надиграха съперника в неговия дом пред пълни до последно трибуни на "Георги Аспарухов".
Каква метаморфоза!
Да си помислиш, че виновник за това прераждане е повиканият на пожар Стойчо Стоев, няма да е много вярно. Той едва ли е направил революция с тренировки от няколко дни, но със сигурност е успял да направи най-важното - да мотивира и да вдигне играчите си.
Никак не е малко. Това е тайната.
На този фон бе странно и конфузно да се гледа как на тъча около него обикаля бившият старши треньор Антони Здравков, когото освободиха преди да навърти дори половин сезон начело на отбора, но пък му предложили да остане помощник на Стойчо. И приел, човекът. 
Някои ще попитат къде му е достойнството, след като го махат заради некадърност, пък той предпочита да остане в кервана, за да подрежда конусите на Стоев преди тренировките.
Здравков си знае, а и фишът за заплата в Разград едва ли го предразполага към заемането на геройски пози.  
Другото, което се видя, е, че когато "Лудогорец" събуди атакуващата си мощ, все още няма равен у нас. Със стари или застаряващи играчи този отбор стои с класа над "Левски" и ЦСКА. При това изигра дербито спокойно, мъдро, с финес - като голям тим!
Е, трябва да се отбележи, че разградчани пак започнаха мача само с трима български играчи. Но пък нали никой не съди победителите.