ВМРО-Русе предлага за водач на листата за предстоящите евроизбори Ангел Джамбазки. Номинация е получил и Искрен Веселинов, но той си е направил отвод. Другите утвърдени имена, които ще бъдат предложени на Националния комитет, са Юлиян Ангелов, Иво Пазарджиев и Асен Даскалов. Решението е взето на проведената в неделя общинска конференция на ВМРО, която е част от подготовката за конгреса на 23 март в София. 
Извършваме подготовка, ако се наложи да се явяваме самостоятелно. Обмисляме да направим отворена листа и да поканим хора, които заявяват себе си като родолюбци и патриоти, хора от сферата на науката и изкуството, каза Джамбазки на пресконференция вчера. Той допълни, че биографията в Европейския парламент ще бъде основата на тяхната кампания. 
Вратата остава отворена за разговори с нашите партньори от Обединени патриоти. Тази седмица ще направим опит да проведем още веднъж разговори, които вероятно ще са последни с оглед технологичните срокове, съобщи Искрен Веселинов.  
На конференцията в неделя за председател на общинската структура на ВМРО е преизбран Асен Даскалов, Деян Стайков остава зам.-председател, а Иво Пазарджиев за първи път влиза в общинското ръководство. Направени са и номинации за националния изпълнителен комитет, като за председател на ВМРО е номиниран Красимир Каракачанов, за зам.-председател Искрен Веселинов и за организационен секретар Юлиян Ангелов. И тримата са русенци и трябва да запазят заеманите досега позиции, смятат от ВМРО-Русе.