Пътят между Смирненски и Ветово от години тъне в огромни дупки и е почти непроходим. Отсечката, която е около 10 км, е осеяна с кратери и се нуждае от основен ремонт. Независимо от старанието и ниската скорост преминаващите автомобили едва успяват да избегнат големите дупки. За проблема с разбития път, който е част от общинската пътна мрежа, сигнализираха водачи и жители от региона, които недоволстват от лошото му състояние и настояват той да бъде ремонтиран
Една и съща община, една и съща област, но пътят е непроходим. Има места, където колата трябва да спре и да се мине много бавно и внимателно, иначе със сигурност ще се спука гума или ще се изкриви джанта, казват шофьорите. 
Общинска администрация знае какво е състоянието на тази пътна отсечка, но от пет години общинският съвет не е отпуснал една стотинка за този път. В тазгодишния бюджет сме предложили цялата капиталова субсидия от държавата от над 350 хил. лева. да бъде заложена за цялостно преасфалтиране на този път, но ако няма гласуван бюджет, това няма как да се случи, каза кметът на Ветово Георги Георгиев.
Ветово продължава да няма бюджет заради войната между кмета и общинския съвет, който не приема основния финансов документ на общината.