„Дунав“ изигра много слаб мач като гост на „Локо“ /Пловдив/, а загубата на „Лаута“ с 1:4 закотви русенския отбор на предпоследното място. Задачата оттук насетне ще е тимът да се подготви максимално добре за плейофите, а ако няма и късмет в тях, да върви към руската рулетка с непредсказуеми баражи срещу отбор от Втора лига. В която, както става ясно от последните мачове, се играе доста добър футбол. 
„Дунав“ не игра футбол в Пловдив. На пръв поглед изглеждаше, че момчетата се стараят, че тичат и се борят, но липсваше ясен план как да стигнат до вратата на съперника. Само с дълги топки през целия терен нямаше как да стане. Освен това бяха задушени от пресата на домакините и трудно се преливаха от защита в атака. 
Головете във вратата на Макенджиев бяха тъжна история. Димитър Илиев навърза защитата като на мачле в ученически двор, Бахтич прати топката в мрежата с шут по диагонал, пак Илиев изстреля снаряд от фаул в ъгъла на Макенджиев. Банович закова последния пирон в добавеното време на мача.
А загубата можеше да се превърне в погром, ако съдията Волен Чинков не се бе смилил над Георги Динков, защото спокойно можеше да го изгони за задържане на Анте Аралица. Този Аралица изглеждаше като летящ холандец пред тромавата и тежка русенска отбрана. 
В последния мач от редовния сезон на 17 март „Дунав“ ще бъде домакин на „Черно море“ /15 ч/.
„Локо“-“Дунав“-4:1: 1:0 Димитър Илиев /24-а минута/, 1:1 Исмаил Иса /30/, 2:1 Един Бахтич /35/, 3:1 Димитър Илиев /45/, 4:1 Игор Банович /92/.
„Локомотив“: Луков, Георгиев, Езе, Петрович,  Томашевич, Буна, Ангелов, Банович, Бахтич, Аралица, Илиев /Ожболт, Масоеро/. 
„Дунав“: Макенджиев, Исаевски, Динков, Ковачев, Ахмед, Фиртулеску, Димов, Щерев, Станоев, Васев, Иса /Станкев, Ахмедов/.