С наближаването на Великден днес ще поговорим за традиционните козунаци и козуначени рула, които неизменно присъстват на празничната трапеза. 
Нашите маркетингови специалисти следят отблизо трендовете на пазара и поддържат тясна връзка с клиента и след щателно проучване установиха, че българинът е уморен от продуктите, произведени по бърза технология и търси вкуса на традиционния козунак. Ние от „Фаворит 98“ имаме удоволствието да ви запознаем с технологията ни за производство на характерните Великденски изделия и смеем да твърдим, че продукцията ни може да задоволи и хората с най-изтънчен вкус.
Всичко започва с подбора на суровини и по-специално на брашното. То е от основно значение за производството на качествена продукция. Ние подбираме само най-добрите брашна с високо белтъчно съдържание, произведени от българска пшеница в реномирани мелници. Така осигуряваме постоянно качество, отлична визия и задължителната за козунака структура да бъде на „конци“. Внедрената ни технология с двуфазно замесване се доближава максимално до домашните рецепти на нашите баби. Майстор месачът започва с подготовка на маяното тесто, което има за цел да активира маята, за да може тя по-лесно да обработи ферментируемите захари в тестото и да отдели въглероден диоксид при ферментацията. По този начин обогатяваме ароматната палитра на продукта. След това се замесва основното тесто, в което се добавя цялото количество брашно, захар, мляко, мазнини, вода и най-важното -  пресни кокоши яйца. Те дават високия обем, неповторимия вкус и мекота на средината. Замесеното тесто престоява няколко минути, след което се дели на късове, от които нашите майстор хлебари с дългогодишен опит оформят фитили и сплитат красиви козунаци. 
Оформените хлеботворения преминават удължена ферментация, за да могат да  развият структура и аромат в пълния им потенциал. След като са ферментирали до готовност, козунаците се изпичат от майстор пекаря при специален режим на пещта, при който козунакът развива максималния си обем,  придобива приятния си златист цвят и изпълва помещението с приятен аромат. Изпечените козунаци се охлаждат, след което се опаковат с пъстри фолиа, според вида на изделието, в модифицирана атмосфера, която запазва продукта. 
Особено впечатление правят козуначените рула, за които сме подбрали специална гама пълнежи от популярни за българина вкусове като шоколад, вишна, локум, орехи, мармалад и други. Можете да бъдете сигурни, че избирайки козунака на хлебозавод „Фаворит 98“ сте се спрели на стойностен продукт с неповторим традиционен вкус и на конкурентна цена. 
Бъдете нащрек и за новите предложения в гамата ни хляб, хлебни и сладкарски изделия.
Целият асортимент предлаган от хлебозавод „Фаворит 98“ ООД може да бъде намерен в по-голямата част на търговската мрежа в Русе и региона.