Най-дълго съществуващата, работеща и до днес компания за производство на бои и лакове в България - „Оргахим“, отбеляза 118 години от създаването си. В първия ден на март ръководството на предприятието отчете износ за над 30 държави през последните 15 години по света и най-голям дял от българския пазар. За миналата година дружеството е произвело над 30 милиона кг продукция - бои за стени и тавани, за дърво и метал, мазилки и др.
„Оргахим“ е един от флагманите на промишлената традиция в България и ние сме горди да поздравим с годишнината хилядите работили и работещи в нашето предприятие, както и милионите потребители в страната“, каза Момчил Бояджиев - изпълнителен директор на „Оргахим“ АД. 
„Оргахим“ АД е създадена през 1901 г. и днес е една от най-големите химически компании в Югоизточна Европа. Произвежда 3250 продукта вододисперсионни бои, декоративни мазилки, грунд, емайллак, лакове за дърво, масла, специализирани индустриални продукти и продукти за авторепаратура. Компанията е лидер на българския пазар в сектор „Тониране“, с близо 300 машини за тониране в цялата страна.