Следващата седмица ще се извърши геодезическо замерване на пътя Ветово-Сеново, след което ще започнат ремонтните дейности. Това става възможно, тъй като за тази година има одобрен проект и осигурено финансиране на рехабилитацията на една от най-проблемните отсечки в региона. 
Добрата новина беше съобщена на вчерашната среща по инициатива на кмета на Ветово Георги Георгиев, в която участваха директорът на Областно пътно управление Русе  Ростислав Стефанов и представители на "Каолин" ЕАД. До положителното решаване на проблема се е стигнало в резултат на водените преговори между тях по състоянието на републиканската пътна мрежа в община Ветово, положените усилия от всички в това отношение и подкрепата на русенски депутати. По време на срещата от ръководството на "Каолин" заявиха готовност да съдействат на изпълнителя на асфалтирането, като посочиха най-амортизираните участъци от пътя, нуждаещи се от сериозен и качествен ремонт.
По отношение на другия проблемен път - Писанец-Ветово-Глоджево, от общинското ръководство настояват ремонтът там да бъде също с проект за пълна рехабилитация. Но тъй като за тази година няма осигурено финансиране, сега ще се извърши само текущ ремонт и може да се изготви проект, а догодина при отпуснати средства ще се направи рехабилитацията, обеща шефът на Областното пътно управление Ростислав Стефанов.
Това е чудесна новина и подарък за жителите на община Ветово, което показва, че проблемите се решават с конструктивни разговори и преговори, а не с разни предизборни популистки методи за протест върху републиканската мрежа, коментира кметът Георги Георгиев. И добави, че когато всички институции са обединени и се работи в една посока, то нещата се случват.