От петък до неделя Русе ще посрещне 1500 млади танцьори, които са се записали за участие в третото издание на mOvmnt International Dance Competition - международния танцов конкурс, организиран от сдружение „Фор А Фрийдъм“. Участниците идват от различни градове в България, Гърция, Румъния, Кипър, Белгия, Италия и други страни, казаха Анита и Алекс Асенови, които ръководят танцовата формация домакин - русенската „Фрийдъм“. 
Нашата идея е участниците не просто да излизат и да показват какво могат, а заедно с това да научават нови неща и пред тях да се отварят нови възможности, каза Анита Асенова. Затова и наградите, които получават призьорите, освен паричните и символните медали и дипломи, са свързани с бъдещи участия и изяви, с безплатни обучения, конкурси, а за по-големите и договори за работа в различни танцови компании по света. 
Започваме в петък в осем часа в Канев център, уточни Анита Асенова. Състезателите ще демонстрират умения и талант в различни стилове - от класически балет и характерни танци до джаз, латино, акро и ърбън. 
Ден след приключването на конкурса, в понеделник, 11 март, русенската публика има уникалния шанс да види новата постановка на италианската трупа за модерен балет „Аристон Пробалет“ - „Четирите годишни времена“ по музика на Вивалди. Хореографията е на Марчело Алджери, който е член на журито в трите състезателни дни в Русе. Спектакълът ще бъде на сцената на Канев център.