Истински екшън е устроил на полицейски екип 19-годишен младеж с размътена глава и развинтено въображение, но всичко приключило след отрезвяващ удар в уличен стълб.
30 минути след полунощ на 3 март застанал на пост пред строителната гимназия на „Цар Освободител“ екип на Първо РПУ вдигнал стоп палка пред „Форд Фюжън“. Колата подминала полицаите като невидими и с бясна скорост се понесла по бул.“Липник“, преследвана от патрулка с пусната сирена. Гонитбата продължила през половината град и приключила едва на кръговото до Пристанищния комплекс на бул.“Тутракан“, където беглецът се забил в стълб.
На място униформените установили, че зад волана е неадекватно момче на 19 години, качило в колата още четирима приятели. Проверката с уред за наркотици установила, че вживелият се в ролата на автомобилен състезател младеж е употребил метамфетамин и канабис, няма книжка, а регистрацията на колата е прекратена заради неплатена застраховка „Гражданска отговорност“. Издадени са му пет акта, а случаят е предаден на прокуратурата.