Жури с председател известния български специалист по фолклор проф.Георг Краев, преподавател в Нов български университет в София, обяви кошовския Джамал за един от трите големи победители в 20-ото юбилейно издание на международния маскараден фестивал "Кукерландия" в Ямбол. 
Първата награда, която получиха кошовчани, е 500 лева и диплом. Групата за автентичен фолклор от Кошов с ръководител Атанас Атанасов поделя водещото място в класацията на фестивала с кукерската група от града-домакин и сурвакарската група от пернишкото село Ярджиловци. 
Представихме се както подобава, радваме се, че за пореден път жури и публика оцениха по достойнство нашия оригинален обичай, в който главно действащо лице е неподражаемото животно с неизвестен произход на име Татунчо, каза вчера кметът на Кошов Михаил Маринов, който също е част от екипа на Джамала. 
След като миналата събота и неделя Татунчо и неговият колоритен антураж покориха ямболския фестивал, този уикенд групата от Кошов отново ще има отговорна изява. Този път пазителите на автентичния обичай за прогонване на злите сили ще се представят на кукерските празници в Стара Загора.