Назначената в началото на януари за директор на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Недка Дикова, заменила излязлата в пенсия д-р Пенка Бахчеванова, вече не е на поста. Причината е, че на проведения на 26 февруари в София конкурс за директорското място тя е класирана на второ място след колежката си от Русе д-р Иванка Маринова.
Резултатите от конкурса пристигнаха в Русе вчера следобед.
Д-р Маринова работи в Спешна помощ от есента на 1995 година, една година след постъпването на д-р Дикова, но нейните действия ще ни върнат във времето на предишния директор. Само за два месеца д-р Дикова смени правилата и работата тръгнала като по вода, а сега всичко ще се преобърне, заявиха пред "Утро" синдикалисти от ЦСМП. По думите им срещу назначаването на новия директор има силно недоволство, което ще доведе до масово напускане на медици.
Още вчера следобед синдикатите изпратиха протестно писмо до здравния министър Кирил Ананиев и до заместника му д-р Тодор Юнаков, който е и директор на дирекция "Спешна помощ" в Министерството на здравеопазването. Освен това утре сутринта всички работещи в четирите филиала на Спешна помощ в региона ще се съберат в ЦСМП-Русе, за да протестират против назначението на д-р Маринова.