Група младежи надраскаха със спрей сгради, пейки, кошчета за боклуци и други обекти по улица "Александровска" в понеделник малко преди полунощ. Вандалската проява е заснета от осем охранителни камери на КООРС. На видеозаписите се вижда как петима рисуват със спрей по фасадите на сградите по главната улица, като са драскали и по къщичките от Мартенския базар, на оградните пана около сградата на Старата полиция. Обиколката им е продължила до училище "Христо Ботев", където обект на вандалската проява е трафопост пред сградата.
Навсякъде се мъдри един и същ надпис - "R.O.". Това биха могли да са инициали на някой от групата или в стила на съвременната субкултура друго послание. Според международните стандарти на туристическите услуги с RO се обозначава предлагане на нощувка без изхранване (Room Only). Няма съмнение обаче, че и в двата случая постъпката си е чист вандализъм.
Записите от камерите вече са предадени в полицията, за да се установят и издирят извършителите на поредното посегателство върху публична собственост. От общината отново апелират гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения, на тел. 112 или на имейл: [email protected].