Тежкотоварен камион катастрофира заради силен вятър на пътя Русе-Разград вчера в ранния следобед. За щастие шофьорът не е пострадал, но се наложи движението да бъде ограничено в една лента заради разхвърчалата се мантинела.
Камионът е пътувал от Турция към Букурещ, натоварен със заваръчна тел. В участъка преди отбивката за село Щръклево, където районът е силно ветровит, шофьорът  губи управление, удря мантинелата и я разпилява на парчета, след което влиза в канавката и спира в дърветата. Заради парчетата мантинела по платното бяха извикани екипи на полицията и пожарната, които да обезопасят участъка.
По думите на шофьора причината за инцидента е силният вятър. По данни на хидрометеоролозите в Русе поривите са били над 70 км в час.
"То изведнъж, като се усили оттам и то изведнъж ме хвана, и аз се измъкнах и се мъчех да се хвърлям на платното, ама не става. Три пъти ме метна, не можах да се изхвърля на платното и се отъркалях. Карах с 58-60 км в час, там някъде бях, обаче ме метна вятърът и това беше", разказа водачът Сеим Халидов.