Старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров смята, че пре малко повече шанс отборът му заслужавал да спечели домакинския си мач срещу "Ботев" /Пловдив/ - 1:1. И бе прав - на терена в събота не стана ясно кой тим върви на четвърто място в класирането и кой се бори за оцеляване. Дунавци откриха резултата чрез Божидар Васев, а гостите изравниха от дузпа при едно непремерено действие на Емин Ахмед и доста театрално изпълнение на бившия русенски играч Васил Шопов. 
"Играхме добре. Като цяло равният резултат е справедлив, но бяхме близо и до победата. Доволен съм от всички момчета", каза Людмил Киров.
А колегата му Николай Киров намери, че отборът му се ориентирал трудно срещу "директната игра на съперника". Той също бе на мнение, че ремито отразява вярно показаното от двата тима.
И по навик вече, както се случва на мачове в Русе, гостуващите футболисти се оплакаха от състоянието на терена. Най-активен бе Васил Шопов, който като че ли никога не е играл футбол на Градския стадион. Но няма кой да му се сърди - въпреки че не бе валял дъжд, теренът бе като блато.