Русенски бизнесмен изразил готовност да даде цялата сума, необходима за изграждането на паметник на Васил Левски. Това съобщи за "Утро" народният представител Искрен Веселинов, който е председател на инициативния комитет за построяването на паметника на Апостола. 
Вече са събрани 30 000 лева, от тях 20 000 е дал предприемачът Владимир Колев, каза Веселинов. За построяването на паметника са нужни 120 хиляди лева,  припомни той. Ценим много желанието на Владо Колев да поеме всички разходи, но като обсъдихме ситуацията, все пак решихме, че идеята за такъв паметник е добре да бъде дело на повече хора, да даде възможност на различни по нагласа и възможности русенци да станат съпричастни към каузата, добави зам.-председателят на ВМРО.

Наскоро при представянето на кампанията по набиране на средства за монумента пред русенските ротарианци от фирма „Роан“ заявили, че ще поемат строителните дейности, друг бизнесмен уверил, че ще набави камерите, които ще бъде нужно да се поставят. Така наистина всеки ще може да намери своето място в градежа на паметника, коментира Веселинов. И припомни стихотворението „Левски“ на Иван Вазов от „Епопея на забравените“: „Богатий с парите, сюрмахът с трудът, момите с иглата, учений с умът“. И припомни, че неотдавна на пресконференция в Русе лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че от МО ще се включат, като изпратят месинг от използвани гилзи за статуята на Васил Левски. 
Преди дни Илия Луков на своя русенски концерт сам изяви желание да бъдат поставени дарителски кутии за паметника. От инициативния комитет след празниците ще отворят кутиите и ще преброят даренията.
Като се стопли времето, ще изнесем щандове на много места в Русе, където русенци ще могат да даряват суми или да си купят картички с изображение на бъдещия паметник, каза Искрен Веселинов. Досега вече били продадени около 600 картички, интересът към тях бил голям. Урни за дарения ще бъдат поставени и в магазини. А областният управител Галин Григоров замислял да проведе голям пролетен бал, на който също ще бъдат събирани дарения. 
Както „Утро“ писа, след два проведени конкурса вече има одобрен проект за паметник на Апостола. Той е дело на русенския скулптор Даниел Кънчев. 
Средства за каузата се събират и на дарителска сметка, която е открита през февруари 2017 година, съобщи арх.Орлин Неделев от комитета. 
Нейните акредитативи са:
BG50STSA93000024155488
Банка ДСК
Инициативен комитет Паметник Васил Левски Русе.