БФС изкара твърде добри пари от 23-ия сръг в Първа лига. Дисциплинарната комисия "разнесе" глоби за 25 600 лева! Още 3050 са санкциите за футболистите със спрени права заради наказателни картони. Общо 30 бона - никак не е зле!
Най-голямата гилотина от 8000 лева е за "Ботев" /Враца/. Тя е по доклад на главния съдия Петър Костадинов за "обиди към длъжностни лица". Обидните реплики явно са били по адрес на самия Костадинов, който съсипа врачани в мача им срещу "Славия" /1:3/.
"Ботев" ще трябва да плати осемте бона, а чувствителният рефер - света вода ненапита - ще получи нов наряд. Може и да го скрият за един кръг и да го пратят на някой двубой от ниските дивизии - хем да поддържа форма, хем да изкара някой лев. Нали и той къща храни.
И ЦСКА, наред с другите редовни вече глоби, отнася тояга по параграфа за обидни и нецензурни скандирания. Най-вероятно една от въпросните квалификации е, че "БФС е мафия".
Защо ли викат така трибуните? 
Жертвите на съдийските грешки плащат като попове, а палачите в черно минават между капките. Защото, моля ви, "съдията така е видял, така е отсъдил". За тях, богоизбраните и явно по презумпция непогрешими, няма глоби и наказания. Дори когато очевидно косят наред единия отбор на терена и бутат другия.
И шефът им Йордан Сталев се хвърля на амбразурата да защитава лица като Владимир Вълков, Никола Попов, Ивайло Стоянов, Валентин Железов, Волен Чинков, Петър Костадинов и т.н. Все елитни съдии. Които имали право да свирят, каквото решат, че трябва да е. 
Върхът е, че за да подаде жалба, даден клуб трябва да внесе такса от 500 лева. Без значение дали отговорът е положителен или отрицателен. Парите се прибират и не се връщат. Щото отрудените членове на комисията късат от времето си, за да я разгледат.
По турско време кадиите /съдиите/ не са вземали такса, тъй като властта им плащала. 
Обаче в БФС безплатно явно няма. А аритметиката на съюза има едно основно действие - събиране.