Един от най-добрите русенски фотографи и майстори на дрона Явор Мичев е победителят в националната награда за България на Световната фотографска организация и „Сони“. Снимката "Солта на морето" донесе престижното отличие за русенеца, което е и поредното признание за таланта му. Кадърът му е избран за най-добра снимка, направен от български фотограф, която е участвала в "Open" категорията на фотоконкурса. Тя разкрива гледка от птичи поглед на хора, които плуват в лечебен басейн в Бургаските солници, като е заснета през лятото на 2018 година. 
Това е изключително престижен конкурс и се излъчва по една снимка от страна, като за България това е мой кадър, и съм много доволен от резултата, сподели русенецът. 
Като носител на национална награда за България, Явор получава най-новото оборудване за дигитална фотография от „Сони“. Неговата снимка пък ще бъде показана на изложбата на Sony World Photography Awards в Лондон от 18 април до 6 май, както и публикувана в каталога на наградите за 2019 г.
Българският победител беше официално обявен вчера заедно с носителите на всички 62 национални награди и победителите в десетте категории.