Жилищен блок бе спасен от опустошителен взрив благодарение на светкавичната и професионална намеса на двама пожарникари.
Десетина минути преди 12 часа в понеделник в кухнята на сем.Джиниеви на шестия етаж в блок на бул."Скобелев" тръгват пламъци и уплашената жена звъни на съпруга си. 
Бях в Глоджево, тъкмо се връщах от преглед на дете, разказа д-р Айдън Джиниев, един от популярните лични лекари с кабинет в Медицински център 1 на ул."Борисова".
Веднага позвъних на тел.112, а оттам ме свързаха с Пожарната. Описах случая, дадох адреса и точно след 10 минути в дома ми вече са работили двама души. Потушили са огъня и са премахнали най-голямата опасност - газовата бутилка, която са охладили и са изнесли на безопасно място, обясни още лекарят.
Единият от огнеборците влиза в апартамента от входа, а другият се изкачва по подвижната стълба на службата до шестия етаж с маркуч на рамо. Наред с това пристигат и полицаи, които предупреждават за опасността хората от входа.
Дори не знам имената на пожарникарите, но искам да им изкажа цялата си признателност за бързата и сърцата реакция. Това са истински професионалисти. Освен че действаха бързо, са били и изключително прецизни - щетите в дома ми са минимални, апартаментът не е превърнат в езеро. Поздравявам и огнеборците, и началниците им, сигурен съм, че винаги и навсякъде показват такова високо ниво, благодари д-р Джиниев.