Международният турнир по борба "Дан-Колов-Никола Петров" ще е най-голямото състезание през годината за града ни, а може би и за България. Ще е уникално състезание с ранг на световно първенство", каза на пресконференция вчера кметът Пламен Стоилов.
На нея присъстваха генералният секретар на федерацията по борба Валентин Райчев, треньорите от "Юнак" Сава Семков и Борислав Рачев. 
"Благодаря на почетния председател на федерацията Валентин Йорданов, че ни помогна да сме домакини на този голям турнир. Надявам се да оправдаем доверието на спортната общественост", каза още кметът.
"Г-н Стоилов е главен виновник турнирът да е в Русе, тъй като той искаше да зарадва феновете на този спорт", каза пък Йорданов пред "Утро".
Сред гостите на "Дан-Колов-Никола Петров" ще са министърът на спорта Красен Кралев и шефът на Националната спортна база Пламен Манолов.
"Чака ни сериозна работа. Ангажирали сме 16 русенски хотела, в които ще бъдат настанени общо около 650 души", обясни сътрудникът във федерацията Тодор Тодоров.
Входът в "Арена Монбат" ще е свободен, подчерта Райчев. Идеята е да се популяризира борбата сред младите хора на Русе. 
Турнирът ще започне на 28 февруари от 10 часа и ще продължи до 3 март. 
Русенският клуб "Юнак" ще участва с Георги Вангелов, Стефан Иванов, Али-Паша Умарпашаев, Ахмед Магамаев, Мирослав Киров, Елица Янкова, Биляна Дудова, Виктория Бобева и Мария Оряшкова.