Три са русенските номинации за третото издание на театралните награди за хумор и сатира „Златен кукерикон“, стана ясно преди дни.   
Валентин Танев е номиниран за приза в раздела за мъжка роля с превъплъщението си в Мусолинто в спектакъла на русенския театър „Коя гад изяде кашкавала“ на Теди Москов. Танев се състезава с Малин Кръстев и Тончо Токмакчиев. 
За наградата за режисура Николай Урумов е предложен за приза за русенската постановка на „Двама съвсем голи мъже“. Той ще се състезава с Теди Москов и с Лилия Абаджиева и техните спектакли „Аз обичам, ти обичаш, той обича“ в Театър зад канала и „Защото на мама така й харесва“ в столичния театър „Възраждане“. 
Отделно театърът в Русе има шанс да получи „Златен кукерикон“ за „Двама съвсем голи мъже“ на Себастиен Тиери, номиниран в раздела за спектакли. Това ще стане, ако русенската постановка „надвие“ работата на Лилия Абаджиева във „Възраждане“ и „Камъни в джобовете“ на режисьора Венцислав Асенов, също русенец, впрочем. 
Церемонията по връчването на комедийните отличия е на 7 април от 19.30 ч в Сатиричния театър „Алеко Константинов“, който е организатор на надпреварата.  Наградата за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев ще получи любимата на българската публика актриса Татяна Лолова, която неотдавна отпразнува 85-годишен рожден ден.