Сдружение "Приятели, помагайте" на младия албанец Лео Кадели се притече на помощ на Сергей Викторов от Ново село, който страда от множествена склероза. 51-годишният мъж е прикован към леглото и трудно успява да отиде сам до тоалетната. Жена му се грижи за него, като е назначена за личен асистент. Невъзможно е тя да работи на друго място, средствата в семейството не достигат и са принудени да живеят в мизерни условия в дома им в Ново село.
Платформата "Приятели, помагайте" на Лео Кадели, чиято група във фейсбук има над 16 хиляди членове, протегна ръка на Сергей. Сдружението помага на хора в нужда, като организаторите търсят основно доброволчески труд и вещи. Младият албанец и хилядите негови последователи добротворци връщат вярата и надеждата на хора, изпаднали в беда. За случая в Ново село Лео разбира от братовчедка на Сергей.
Преди месец в страницата на групата в социалната мрежа Лео описал от какво има нужда семейството и начина, по който може да се помогне. Благодарение на доброволци и дарители на семейството са предоставени хранителни продукти, памперси, хладилник, готварска печка, пералня, дюшек, диван. И една голяма човешка топлота. Преди няколко дни Лео и доброволци посетиха семейството в Ново село, за да ги зарадват с даренията и да направят дома им по-уютен. В социалната мрежа младия албанец сподели, че благодарение на платформата "Приятели, помагайте" Сергей от Ново село вече е малко по-щастлив.