Нов електрокардиограф подари евродепутатът Андрей Новаков на основно ремонтираната поликлиника в Сливо поле, на която в събота официално беше прерязана лентата. В сградата, в която има възможност да отворят врати близо 20 кабинета, са създадени отлични условия за работа на лекари и за прегледи на пациенти. За цялостното й обновяване общината е заделила 300 000 лева.
Кметът Валентин Атанасов посочи, че в момента общинска администрация търси възможност за транспорт за нуждаещите се от всички населени места, които да ползват услугите в поликлиниката. Предстои да се реши въпросът с аптека и функционирането на зъболекарски кабинет.
Пред Андрей Новаков и депутатите Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков беше демонстрирана и новата онлайн връзка с лечебни заведения „Медика“. Новата услуга ще улесни достъпа на жителите на общината до качествена медицинска помощ, без да се налага да пътуват до специалисти за техните заболявания в Русе. Те вече разполагат с аудио и видео връзка с медицински специалисти от УМБАЛ „Медика Русе“, кардиоболницата „Медика Кор“, Специализираната болница за физиотерапия „Медика“, лекари от ДКЦ-2 и Медицински център „Медика Експерт“ в Нареченски бани. Сливо поле е четвъртата община, включена в съвременния метод за консултативна медицинска помощ.
Визитата на евродепутата Новаков в Русенска област в събота приключи със среща с младежи от ГЕРБ в Две могили. Това беше и първо посещение на Новаков в общината. В края на срещата бяха връчени нови членски карти на младежи от организацията в градчето.