Четирима души са загинали, а други 24 са ранени на границата между Венецуела и Бразилия, съобщи неправителствената организация „Наказателен форум“, цитирана от РИА Новости. По тях е било стреляно, съобщи ръководителят на организацията Алфредо Ромеро във видеообръщение, публикувано в Туитър.

Други 285 души са били ранени при сблъсъци на границата между Венецуела и Колумбия, обявиха властите в Богота.

В същото време камион с хуманитарна помощ, беше подпален на границата между Колумбия и Венецуела, съобщи представител на опозицията пред репортери, цитиран от АФП.

„Хората се опитват да спасят каквото могат от камиона и да се погрижат за хуманитарната помощ, която диктаторът Мадуро нареди да бъде подпалена“, каза Гари Арелано.

По-рано венецуелски войници спряха опита на 4 камиона с хуманитарна помощ да преминат през моста, свързващ Колумбия с Венецуела, като стреляха със сълзотворен газ по хората, които се движеха с конвоя.

Хуманитарен кораб под флага на Пуерто Рико е била заплашена с директен огън от Венецуела. Плавателният съд не е успял да влезе в териториалните води на Венецуела заради заплахата, съобщава телевизия TV Venezuela. Корабът изчаква в международни води по-нататъшни инструкции.