В продължение на кампанията ни да предлагаме на пазара нови интересни предложения в областта на хлебарството и сладкарството хлебозавод „Фаворит 98“ ООД има удоволствието да ви запознае с най- новите си разработки. Днес по- специално ще говорим за малцовите хлябове и за малко по- традиционни за българина вкусове. 
Малцът е продукт познат на човечеството от дълбока древност. Получава се от почти всички зърнени култури, преминали малцуване. Това е процес, при който кондиционирано зърно се накисва при определени условия, които дават възможност на ензимното разграждане на нишестето до ферментируеми захари и реформулиране на белтъците. На следващ етап от производството се добива гъст сироп, наречен малцов екстракт. Той от своя страна е с приятен сладък вкус и аромат. Богат е на витамини ниацин, В6, рибофлавин и на минералите магнезий, фосфор, калий и други. По тази причина в началото на ХХ век е бил популярна хранителна добавка за деца в Англия. 
В Западна Европа малцовият екстракт и брашна са популярни ингредиенти при производството на хляб и хлебни изделия. Те дават субстрат за протичане на майярова реакция, която придава наситени цветове на изделията, неповторими аромати, а излишъкът от прости захари - приятен сладък вкус. освен това помагат на хляба да остане свеж и мек за по- дълго време, което в комбинация с високото съдържание на витамини и минерали, правят този тип хлябове желани за всяка трапеза. 
Следвайки тези тенденции и новите технологии и желанието ни да предложим на клиента най- доброто, ние в хлебозавод „Фаворит 98“ разработваме хляб с малцов екстракт, произведен по немска технология, който ще предложим на русенци на достъпна цена в най- скоро време. Той се отличава с богат аромат, нежна сладост, фина шупливост и приятен цвят. 
Друго предложение на хлебозавода, което в скоро време ще се появи на пазара, е хляб със специално подбран бленд от традиционни за българския вкус подправки. Той ще погали сетивата ви с наситен аромат и визуално атрактивен цвят. Специално разработената технология води до фина шупливост и текстура на средината, която напомня традиционните български домашни хлябове и погачи. Също така екипът ни се е постарал да подбере подходящ формат на новото ни хлеботворение, така че то да е достъпно за всеки.
В идните седмици „Фаворит 98“ подготвя линия специални хлябове по класически западни технологии, адаптирани от екипа ни към българския вкус. Също подготвяме и изделия с включени в състава им брашна и зърна от нетрадиционни за хлебопроизводството култури, които ще погалят сетивата ви. Бъдете нащрек и за новите ни вкусови предложения при козунаците и козуначените рула.
Накрая е редно да се похвалим, че „Фаворит 98“ стана официален регионален дистрибутор на хляб „Бонус“. 
Целият асортимент, предлаган от хлебозавод „Фаворит 98“ ООД, може да бъде намерен в по-голямата част на търговската мрежа в Русе и региона.