"Дунав" създаде над 10 чисти положения, изпълни 15 корнера, нареди атака след атака, но вместо да постигне разгромен успех, победи измъчено с 1:0 гостите от "Верея" /Стара Загора/. Русенският отбор събра 18 точки, но остана на предпоследното място.    
През първото полувреме русенци превърнаха в герой вратаря на гостите Генадий Ганев. Кой не се опита да превземе рамката му - Мартин Ковачев, Станоев, Станкев, Н`Дайие, Динков, Иса, Димов! Някои от позициите за изстрел бяха буквално на метри от голлинията. 
Интернационалният и откровено слаб отбор на "Верея" се предаде в 57-а минута. Тогава Драгош Фиртулеску центрира хубаво от левия фланг и влезлият като резерва Светослав Ковачев изпревари защитата за удар от въздуха - 1:0.
Фиртулеску беше и най-добрият играч. Футболът му е ясен. Румънецът не само действа бързо и технично по крилата, но има и качествата да гради атаките. При това все още не е достигнал оптималната си форма. 
След гола "Дунав" продължи да напада и създаде още няколко хубави положения, но и се поразкъса в задни позиции. На няколко пъти вратарят Благой Макенджиев трябваше да спринтира с всички сили, за да изчисти топката в ролята на либеро. 
Един сериозен отбор няма да прости на Макенджиев и на колегите му, ако намери толкова и неочаквано много пространства. Не че гостите отправиха сериозен удар към вратата му, но поразградените зони в защита, особено по левия фланг, трябва да са червена лампичка пред старши треньора Людмил Киров. 
В следващия си мач тази неделя дунавци ше гостуват на "Берое". 
"Дунав": Макенджиев, Васев, Динков, Ковачев, Инкоом, Димов, Станоев /80-Щерев/, Фиртулеску, Н`Дайие /58 - Ахмедов/, Станкев /46-Св. Ковачев/, Иса.
"Верея": Ганев, Иво Иванов, Мачадзе, Дмитрий Иванов, Рубин, Ковальов, Доброволски, Коуроупис, Нтойа /78- Ризванович/, Рудика, Рюстемов.