Концертът "С песните на вековете" на известния и обичан народен певец Илия Луков, който ще събере публика в Русе на 28 февруари, ще бъде необичаен. Феновете на Луков, които добре познават неговата неспокойна артистична душа, която постоянно търси да поднесе на публиката нещо ново и различно, със сигурност ще останат приятно изненадани. 
На сцената в голямата зала в Канев център заедно с изпълнителя ще излязат и танцьорите от фолклорния ансамбъл "Русчуклийче" с ръководител Нели Гарвалова. 
Специално за този концерт в момента Гарвалова работи по хореографията на 12 от песните на Луков, като тепърва предстои да се уточни с колко точно танца ще участват момичетата и момчетата от русенския ансамбъл с международна слава. 
По принцип сме танцували и друг път на изпълнение на песни - правили сме го с Николай Славеев, с русенския оркестър "Плам", но обикновено нашето включване е било сравнително за кратко, докато сега предстои нещо доста по-отговорно, каза Гарвалова. За русенските танцьори емоцията от предстоящото преживяване е силна и те държат да защитят отново името си на млади професионалисти.