Двайсетина дупки застрашават шофьорите, които преминават през българския участък на Дунав мост. Дълбочините варират от 8 до 10-15 см и макар да няма още пострадали, от пътноподдържащата фирма започнаха спешно да ги запълват. Това наложи преминаването да се ограничи в една лента, като трафикът се пропуска на порции от сигналисти.
Най-опасната дупка с размери 70 на 50 см и само на 80 метра от табелата за Румъния, за която "Утро" вчера писа, вече е обезопасена частично. Тя бе зейнала буквално като пробойна, а през желязната арматура се е виждала намиращата се под моста жп линия. За разлика от същия случай преди пет години, когато три коли пропаднаха в подобна дупка, този път няма инциденти.
От пътноподдържащата фирма са работили през цялата нощ срещу сряда, като е имало и дежурни на участъка. Пропадналите части са изчистени до здраво, паното е изрязано и основната конструкция е закрепена с метални елементи. Полага се контакт бетон, за да се спази технологията за слепването към основния бетон, и след като се изчака нужното време, дупката ще се асфалтира. За по-голяма сигурност ще бъде поставена и метална част отгоре, която да укрепи носещата част на товара.
"Настилката се изравя от натоварването, а и нали се обработва с материали, обработваме моста с химикали, просто не може един асфалт да е вечен", коментираха специалисти.
Очаква се ремонтните дейности да приключат окончателно днес.