Русенската Пътна полиция е на второ място в страната по издадени актове и фишове през януари, съобщи началникът й гл.инспектор Михаил Манов. Точният брой на санкциите е 3616.
Рано е да се каже дали това високо ниво ще се запази и през февруари, но данните от приключилата в края на миналата седмица акция, съсредоточена в контрола спазват ли пешеходците правилата за движение, подсказват каква е тенденцията. За деветте дни на кампанията са наказани 31 пешеходци и цели 1008 шофьори.

Провиненията са в обичайната палитра. Близо 170 души са заловени пияни или дрогирани зад волана, приблизително толкова са колите без „Гражданска отговорност“ и шофиращите без правоспособност или с неплатени глоби, но най-много са електронните фишове за превишена скорост - 657.
Наред с контрола служителите на КАТ са извършили оглед и на вертикалната сигнализация, маркировката, видимостта на пешеходните пътеки, осветеността на улиците.
Констатираните липсващи знаци, ограждения, заличени маркировки по асфалта и неработещи светещи знаци на пешеходните пътеки са описани в 15 сигнални писма, които са изпратени до община Русе и Областно пътно управление, за да бъдат предприети нужните мерки.