От един часа следобед вчера пред втората каса в операта заприиждаха русенци, които носеха списъци с грижливо записани предпочетени концерти от международния фестивал „Мартенски музикални дни“. Втората каса бе отворена вчера специално за продажба на билети за Мартенските - тя започна работа в 15 ч, когато пред прозорчето вече имаше доста хора.
За откриването вече билетите са свършили - оказа се, че те са били продавани още преди тези за останалите концерти, тъй като тях ги продава операта, защото концертът е с нейния оркестър под диригентството на Йордан Камджалов. 
Най-скъпите билети са за концертите на Софийска филхармония с пианиста Евгени Божанов на 16 март, на „Софийски солисти“ с цигуларите Минчо Минчев и Николай Минчев, акордеониста Красимир Щерев и китариста Георги Василев на 21 март, на квартет „Шуман“ със Светлин Русев и пианиста Тео Фушенре на 24 март, както и за двата концерта на Фестивалния оркестър на 28-и и 31-ви. В Eventim цените за тях са по 20 лева. 
В същото време има и доста намаления, когато се купуват билети за няколко концерта, има и отстъпки за пенсионери. По принцип цените остават същите, както и миналата година, каза директорът на фестивала Ива Чавдарова.